Старт на 6-тия сезон на SoftUni Digital: успешна кариерна реализация или собствен бизнес - SoftUni Digital
Loading...

Старт на 6-тия сезон на SoftUni Digital: успешна кариерна реализация или собствен бизнес

avatar Катерина Костадинова 7 минути
Старт на 6-тия сезон на SoftUni Digital: успешна кариерна реализация или собствен бизнес

Цялостната програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital предоставя единствения по рода си образователен план с над 300 обучителни часа, в който курсистите имат възможността максимално най-ефективно да трупат ключови знания по дигитален маркетинг и да придобият професия, с която бързо да намерят мечтаната кариерна реализация или да стартират собствен бизнес. Ние наблягаме върху оптималното и пълноценно усвояване на знания, чрез цялостна практическа насоченост с релевантно за съвременния свят обучение, поднесено от някои от най-добрите експерти в сферата, които се явяват не просто като лектори, но и като ментори за студентите.


Целта на програмата е завършилите да могат да се реализират успешно - от пълна преквалификация, стартиране на работа в сферата на дигиталния маркетинг, до развитие изцяло на собствен бизнес - възможностите са неограничени. Курсистите получават абсолютно всички необходими знания и умения, за да могат сами да изберат пътя на своята професионална реализация, разполагайки пред себе си с множество отворени врати.


В следващите редове ви потапяме още по-надълбоко в необятните възможности, които се откриват пред вас, ако изберете да поемете с нас по пътя на своето дигитално приключение със SoftUni Digital. Ален Паунов, Образователен директор на СофтУни и главното лице, което стои зад цялостната промяна и нововъведенията в програмите ни, днес разказва за новата цялостна програма по дигитален маркетинг и всичко ключово, което трябва да знаете за обученията ни и възможностите за достигане до мечтаната кариера с. Вижте интервюто, което проведохме с него:


Здравей, Ален! Разкажи ни малко повече за SoftUni Digital като инициатива да предоставя качествено съвременно образование в сферата на дигиталния маркетинг

През последните 4 години SoftUni Digital успя да помогне на хиляди студенти да се преквалифицират, които придобиха професионални знания и умения в сферата на дигиталния маркетинг. Едни от най-големите имена в бранша успешно предадоха своя опит на бъдещите специалисти и създадоха една страхотна цялостна програма, изпълнена със стойностни обучения. Чрез практическата насоченост, студентите ни придобиват реални знания и умения, учейки от най-добрите практици, участвали в изграждането на цялата сфера в страната още от появата на дигиталния маркетинг.

Новата цялостна програма на SoftUni Digital - какво е по-различното и най-важното, което трябва да знаем?


С всяко следващо издание се стремим да нанасяме промени и подобрения в програмата, за да може тя да улови и предаде видоизмененията в платформите, алгоритмите, новите тенденции в дигиталния маркетинг и т.н. С изданието на новата програма на SoftUni Digital обаче промените са много по-задълбочени, както на ниво курсове, така и цялостни организационни и структурни трансформации в пътеката на обучение.


Към днешна дата тя се състои от три последователни нива, с които курсистите надграждат поетапно уменията си, докато завършат с професия, готови да посрещнат новите  професионални предизвикателства пред себе си. Ето как изглежда тя:


- Marketing Basics - пътеката стартира с безплатното обучение "Marketing Basics", подходящо за напълно начинаещи. То има за цел да запознае студентите с методите ни на обучение и да ги насочи плавно по пътя на кариерното им развитие в сферата на дигиталния маркетинг. Завършва с приемен изпит, който е вход към следващата стъпка - Fundamentals Program.


- Fundamentals Program - това е специално разработената ни програма, която обхваща дигиталния маркетинг на 360 градуса и включва всички негови направления: Content Marketing, Email Marketing, Facebook Marketing, Google Ads, SEO & Analytics, E-commerce. По време на обучението си курсистите придобиват фундаментални знания, с които да изградят най-важните умения за стартиране на кариера в областта. След това ниво следва и Professional Program, с която участниците могат да придобият професия и да се специализират.


- Professional Program - тя дава възможност на курсистите да придобият по-тясна специализация в някое от трите направления: Social Media Marketing Expert, Performance Marketing Expert, Search Engine Marketing Expert. С придобитите професионални умения, те могат да се реализират като водещи експерти в конкретно избрана от тях сфера от дигиталния маркетинг. 



След като завършат успешно избраното професионално направление и придобият необходимия брой кредити, студентите получават диплома от SoftUni Digital за придобита професия (спрямо съответната изучавана специалност), разпознавана и призната от всички компании на пазара.

Това е първото цялостно професионално обучение по едни от най-търсените и желани професии на бъдещето, което създадохме, за да задоволим нуждите на индустрията и на нашите студенти. Новата програма дава именно това решение за бранша, с което ще подготвяме специалистите, които да се справят с дигиталната реалност и да предоставят качествени услуги, с което да затвърдим все по-водещата позиция на българския дигитален сектор в световен мащаб.


Лекторският състав на цялостната програма на SoftUni Digital се състои от някои от най-добрите експерти и практици в областта на дигиталния маркетинг, спечелили редица национални и международни награди - Василена Вълчанова, Велизар Величков, Денислав Георгиев, Жюстин Томс, Лора Горовска, Симона Попова, Мартин Войнов, Геннадий Воробьов, Димитър Савов. С желание и всеотдайност, те предават най-ценното от натрупания през годините опит, придобит чрез сблъскване с разнообразни проблеми, работа в най-различни сектори и индустрии, редица малки и големи компании, и добре познати на всички ни корпорации. С тяхна помощ студентите натрупват ключови знания и научават най-добрите съвременни практики и техники за работа, с които извеждат уменията си на следващо ниво.


Във времена като тези, за да гарантираме, че курсистите ни усвояват най-новите практики на пазара и съдържанието в обученията е възможно най-актуално, всяко едно обучение се провежда на живо в реално време и не е предварително записано, което носи основна стойност на нашите курсисти. Те могат непрекъснато да задават въпроси и да намират помощ в реално време на всеки възникнал казус. Така, чрез една умерена обучителна крива, успяват да изградят трайни умения и да се подготвят за практиката в реалния живот. Важно беше да постигнем този баланс, това градиране на знанията, като след всеки курс да затвърждаваме и надграждаме наученото с практически сесии, под формата на уъркшопи. Така постигаме придобиване на един комплексен набор от знания, които студентите да могат да използват корелативно. Това е разликата между "знам" и "разбирам". Радвам се, че успяхме да създадем цялото това дигитално приключение, заедно с професионалистите в преподавателския ни състав.


Отделно предстои и откриването на "черешката на тортата" на обучителната ни програма, където пред студентите ни ще се открие възможността да работят по реални проекти, още докато се обучават. "Projects.SoftUni" е платформата, която успяхме да разработим и в която от септември месец предстои да включим десетки дефинирани проекти, които студентите ще могат да поемат и развиват. От сайтове за читалища, НПО-та, фондации, през създаването на лога, маркетинг кампании и концепции до цялостни бранд стратегии и проекти. С помощта на менторите от СофтУни, студентите ще могат да разрешават реални проблеми и да прилагат наученото още по време на своето обучение, с което да затвърждават знанията си и междувременно да подготвят едно силно портфолио. Вярвам, че по този начин не само ще произвеждаме едни подготвени за практиката специалисти, но и студентите ни ще придобиват увереност в собствените си умения, чрез работа по проекти, за които си заслужава и с които ще разрешаваме конкретни проблеми на нашата действителност.

Какъв съвет би отправил към всички бъдещи курсисти на SoftUni Digital?

Не спирайте да се развивате, пред вас е дигиталното бъдеще, бъдете част от него. Бъдете смели и защитавайте идеите си. И се постарайте да вземете възможно най-много от невероятните преподаватели, които са тук, за да ви дадат целия си опит и най-ценните си знания. И разбира се, забавлявайте се, докато учите, защото програмата ни е едно приключение в дигиталния свят, на което трябва да се наслаждавате. Пътят е труден и ви очакват много уроци, но в края си гарантирате една успешна професия, която ви дава възможност да участвате в дигитализацията на нашия свят. Определено усилията си заслужават. Успех!


В заключение – защо да изберем да се включим в сезон 6 на SoftUni Digital?

SoftUni Digital предоставя най-широкия поглед върху дигиталния маркетинг, благодарение на което курсистите могат да:


✔ Се сдобият с реални съвременни знания и умения, с помощта на практически-насочено обучение, обхаващащо всички аспеки на дигиталния маркетинг, събрано в над 300 обучителни часа;


✔ Придобият професионална квалификация, с която да намерят успешна реализация като експерти по дигитален маркетинг, собственици на бизнес и предприемачи;


✔ Станат част от огромна активна общност от над 150 000 подкрепящи се, дейни и идейни млади хора;

✔ Получат кариерно съдействие;


✔ Участват в лекции онлайн в реално време с достъп до множество ценни за развитието им ресурси и пакети за необходимите софтуерни програми и инструменти, участват присъствено в залите на СофтУни или онлайн в реално време от всяка точка на света;


✔ Придобият държавно признати сертификати, след успешно преминаване на всеки курс от програмата, както и диплома за придобита професия, след завършване на избраното от тях професионално направление (и натрупване на необходимия брой кредити), валидирана и призната от всички сектори и компании на пазара.


✔ Във всички обучения са включени практически упражнения, а курсистите имат възможността да работят върху реални бизнес проекти от практиката.


Кандидатствайте за 6-тия сезон на Първата в България цялостна програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital, превърнете се в  дигитален маркетинг експерт или развийте собствен бизнес. Побързайте и се включете още сега, стартираме през септември, а присъствените места са ограничени до 200.

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.