Често задавани въпроси - SoftUni Digital
Loading...
Учебните занятия се провеждат два пъти седмично, в извън работно време, за да са удобни за всички. Продължителността на едно занятие е 3 часа.
Не, не е проблем. Mожеш да гледаш live stream или запис от занятията, които си пропуснал, и да наваксаш вкъщи с упражненията и домашните. Препоръчително е да се запишеш в онлайн форма на обучение, ако мислиш, че няма успееш да идваш на повечето занятия.

Препоръчително е да използваш личен лаптопно не е задължително. В част от залите има настолни машини, които са 10% от нейния капацитет.

 • Зала Code Ground разполага с 200 места, от които 20 са с настолни машни.
 • Зала Open Source разполага с 150 места, от които 15 са с настолни машини.
 • Зала Inspiration разполага с 200 места, от които 20 са с настолни машини. 
 • Зала Experience разполага с 100 места, НЯМА настолни машни.
 • Зала Creaitve разполага с 50 места, НЯМА настолни машни.
 • Зала Deep Web разполага с 50 места, НЯМА настолни машни.
 • Зала Tech разполага с 20 места, НЯМА настолни машни.
 • Зала Knowledge разполага с 100 места, НЯМА настолни машни.
  Всеки човек има различни темпове на запомняне и възприемане на информация. Ние препоръчваме да се отделят поне по 3-4 часа на ден за решаване на задачи.

  Да, курсът  Marketing Fundamentals е напълно безплатен. В края на курса, при желание, се заплаща изпит. Стойността на изпита е 50 или 100 лева, в зависимост от това, дали си заплатил през ранния или през късния срок за плащане.

  Не, разбира се. Ако не се чувстваш готов, не е нужно да идваш на изпита и да плащаш такса за него. По-добре повтори курса, за да затвърдиш знанията си и се яви на следващия изпит.
  Да, няма проблем да участваш отново в курса, за да затвърдиш знанията си. Подай кандидатурата си отново или се свържи с екипа от тук, ако вече имаш кандидатура за този сезон на обучение.
  Да, при резултат над Много добър (5.00), се издава грамота Honorable Mention от SoftUni Digital. Грамота само за участие не се издава.

  Можеш да избереш присъствена или онлайн форма на обучение.

  Обучаващите се в присъствена форма посещават учебните ни зали на ул. Тинтява 15-17, ет. 2, за провеждането на учебни занятия. Те получават помощ от лектори. Препоръчваме обучението в присъствена форма на всички начинаещи в дигиталния маркетинг, които имат възможност и време да посещават занятията – при тях ефективността от обучението е по-висока.

  Онлайн обучаващите се учат от вкъщи, като гледат видеа от учебните занятия качени на сайта, в инстанцията на курса, в удобно за тях време и решават домашно самостоятелно. Препоръчваме обучението в онлайн форма на всички, които нямат възможност да посещават занятията или имат предишен опит в дигиталния маркетинг и искат да се явят направо на изпита.

  В зависимост от обема на материала, който трябва да бъде покрит, едно учебно занятие може да продължи между 1 ½ и 3 ½ часа. Правят се почивки по около 15 минути на всеки час.

  Занятията се провеждат в блокове по 4 астрономически часа, включващи лекция с демонстрации на живо, въпроси и упражнения в клас под надзора на преподаватели.

  За всяко домашно е ясно посочено какви формати може да използвате. Най-често трябва да направите архивен файл (.zip, .7z, .rar), в други случаи е позволено да качвате .txt, .pptx и др. 

  Да, на страницата на курса, след като качиш домашното си, ще се появи линк "Свали домашно". От него може да изтеглиш архива, който си качил/а, за да провериш дали е качено каквото трябва.

  Да, такъв е посочен за всяко домашно и обикновено варира между 2 - 8MB.

  Ако естеството на домашното предполага по-голям размер от разрешеното, свържи се с екипа на SoftUni Digital или лектора с молба да бъде променен този максимален размер. В доста случаи може да премахнеш различни външни ресурси от работата си, преди да я архивираш. 

  Не, за съжаление, ако си пропуснал да качиш домашното си в срок, няма да може да предадеш по-късно. Сроковете се дават предварително точно с тази цел. Съветваме те да не чакаш последния момент да качиш домашното си. Когато си готов с първоначална версия можеш да я качиш и ако правиш подобрения, да качваш наново файла. Не се притеснявай, пази се само последния качен файл с домашното ти.

  Ако все пак пропуснеш да качиш решението си, не се притеснявай. Най-голяма тежест при формирането на оценката ти е резултата ти от изпита.

  След като кандидатстваш, преминеш подготвителния курс Marketing Fundamentals и се явиш на приемен изпит пред теб се очертават два пътя. Ако положиш изпита успешно - имаш възможността да се запишеш в цялостната програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital. Подробна информация за курсовете в програмата може да намериш тук. Ако не се справиш с изпита, но имаш желание да се обучаваш по програмата - може да се записваш за всеки един от курсове по отделно. Подробна информация за тях (срокове на записване, такси и др) може да намериш тук.


  В типичния случай SoftUni Digital не събира допълнителни такси. Допълнителни разходи, свързани с обучението, може да бъдат:

  • Транспортни – до университета и обратно за лекции, семинари и изпити.
  • Такса 20 лв. за явяване на поправителен изпит (при неявяване на редовен изпит или за повишаване на оценката) – по желание.
  • Евентуално разходи за закупуване на компютър, ако не разполагате с такъв, на който да работите – ако искате и имате възможност да закупите такъв.

  Във форума на СофтУни има специална тема за споделяне на подобни грешки, опиши намерената грешка там.

  В страницата на съответния курс, в таблицата с материалите към всяка лекция има бутон „Докладвай грешка“, посредством който може да сигнализирате на екипа за грешката, като предоставите кратко описание какъв точно е пропускът. 

  За да заплатиш за услуга - било то за изпит, курс, участие в конференция, първо трябва да имаш регистрция в сайта на СофтУни. След като си влязал в акаунта ти, кликни върху аватара ти в горния десен ъгъл на страницата. Ще се визуализира меню, от което да избереш "Заплащане". От тази страница ще можеш да избереш услугата, за която искаш да заплатиш, както и начина на плащане. Към момента има 5 начина на плащане:

  • в брой на място всеки работен ден от 9:00 до 19:30ч. в сградата на СофтУни на ул. Тинтява 15-17 (виж на картата);
  • по банков път (IBAN и подробни обяснения ще получиш по мейл при избор на този метод за разплащане);
  • през електронната система на epay.bg;
  • през мрежата от каси на EasyPay в цяла България (най-близкото гише до теб можете да намериш тук);
  • онлайн с дебитна или кредитна карта.

  За да заплатиш за услуга - било то за изпит, курс, участие в конференция, първо трябва да имаш регистрция в сайта на СофтУни. След като си влязал в акаунта ти, кликни върху аватара ти в горния десен ъгъл на страницата. Ще се визуализира меню, от което да избереш "Заплащане". От тази страница ще можеш да избереш услугата, за която искаш да заплатиш, както и начина на плащане. В случая, че искаш да платиш в брой, следвай тези стъпки:

  1. Първо, избери пакета на плащане (услугата, за която искаш да платиш), както и начин на плащане "в брой" от дропдаун менюто.

  2. Ако искаш да заплатиш за друг потребител на сайта, отбележете "Желая да заплатя за друго лице" и въведи потребителското му име в сайта на СофтУни. Ако искаш да заплатиш за себе си, просто не слагай отметка и не попълвай полето.

  3. Ако имаш код за ваучер (отстъпка), въведи кода, който си получил след като си попълнил данните по-горе. 

  4. Натисни "Продължи" в долния десен ъгъл, за да продължиш натам.

  5. Прегледай данните, които виждаш - пакет за плащане, начин на плащане, за кого плащаш, каква е цената. Ако си съгласен с информацията, която виждаш, натисни "Потвърди" в долния десен ъгъл.

  6. Готово! Плащането ти е потвърдено. Получаваш 9-цифрен номер на плащане, който можеш да си запишеш. Този номер ще получиш и по мейл.

  7. Заповядай да платиш на рецепцията в сградата на СофтУни на ул. Тинтява 15-17 (виж на картата) всеки делничен ден от 10:00 до 20:00 ч. Трябва да ни предоставиш 9-цифрения код на плащането ти.

  За да заплатиш за услуга - било то за изпит, курс, участие в конференция, първо трябва да имаш регистрция в сайта на СофтУни. След като си влязал в акаунта ти, кликни върху аватара ти в горния десен ъгъл на страницата. Ще се визуализира меню, от което да избереш "Заплащане". От тази страница ще можеш да избереш услугата, за която искаш да заплатиш, както и начина на плащане. В случая, че искаш да платиш по банков път, следвай тези стъпки:

  1. Първо, избери пакета на плащане (услугата, за която искаш да платиш), както и начин на плащане "банков превод" от дропдаун менюто.

  2. Ако искаш да заплатиш за друг потребител на сайта, отбележете "Желая да заплатя за друго лице" и въведи потребителското му име в сайта на СофтУни. Ако искаш да заплатиш за себе си, просто не слагай отметка и не попълвай полето.

  3. Ако имаш код за ваучер (отстъпка), въведи кода, който си получил след като си попълнил данните по-горе. 

  4. Натисни "Продължи" в долния десен ъгъл, за да продължиш натам.

  5. Прегледай данните, които виждаш - пакет за плащане, начин на плащане, за кого плащаш, каква е цената. Ако си съгласен с информацията, която виждаш, натисни "Потвърди" в долния десен ъгъл.

  6. Готово! Плащането ти е потвърдено. Получаваш 9-цифрен номер на плащане, който можеш да си запишеш. Ще видиш и нашия IBAN, както и инструкции какво да попълниш в платежното нареждане. Този номер и инструкции ще получиш и по мейл.

  7. Осъществи плащането като преведеш сумата по банков път. Имай предвид, че банковите преводи отнемат по 2-3 работни дни, за да бъдат обработени от екипа ни и отразени в профила ти като "успешни".

  За да заплатиш за услуга - било то за изпит, курс, участие в конференция, първо трябва да имаш регистрция в сайта на СофтУни. След като си влязал в акаунта ти, кликни върху аватара ти в горния десен ъгъл на страницата. Ще се визуализира меню, от което да избереш "Заплащане". От тази страница ще можеш да избереш услугата, за която искаш да заплатиш, както и начина на плащане. В случая, че искаш да платиш през електронната система на ePay.bg, следвай тези стъпки:

  1. Първо, избери пакета на плащане (услугата, за която искаш да платиш), както и начин на плащане "EPay" от дропдаун менюто.

  2. Ако искаш да заплатиш за друг потребител на сайта, отбележете "Желая да заплатя за друго лице" и въведи потребителското му име в сайта на СофтУни. Ако искаш да заплатиш за себе си, просто не слагай отметка и не попълвай полето.

  3. Ако имаш код за ваучер (отстъпка), въведи кода, който си получил след като си попълнил данните по-горе. 

  4. Натисни "Продължи" в долния десен ъгъл, за да продължиш натам.

  5. Прегледай данните, които виждаш - пакет за плащане, начин на плащане, за кого плащаш, каква е цената. Ако си съгласен с информацията, която виждаш, натисни "Потвърди" в долния десен ъгъл.

  6. Ще бъдеш пренасочен към сайта на ePay.bg, откъдето можеш да осъществиш плащането си. 

  7. След като преминеш процедурата в ePay.bg, ще бъдеш върнат в сайта на СофтУни. Готово! Плащането ти е осъществено и маркирано в профила ти като "успешно".

  За да заплатиш за услуга - било то за изпит, курс, участие в конференция, първо трябва да имаш регистрция в сайта на СофтУни. След като си влязал в акаунта ти, кликни върху аватара ти в горния десен ъгъл на страницата. Ще се визуализира меню, от което да избереш "Заплащане". От тази страница ще можеш да избереш услугата, за която искаш да заплатиш, както и начина на плащане. В случая, че искаш да платиш през мрежата от каси на EasyPay, следвай тези стъпки:

  1. Първо, избери пакета на плащане (услугата, за която искаш да платиш), както и начин на плащане "EasyPay" от дропдаун менюто.

  2. Ако искаш да заплатиш за друг потребител на сайта, отбележете "Желая да заплатя за друго лице" и въведи потребителското му име в сайта на СофтУни. Ако искаш да заплатиш за себе си, просто не слагай отметка и не попълвай полето.

  3. Ако имаш код за ваучер (отстъпка), въведи кода, който си получил след като си попълнил данните по-горе. 

  4. Натисни "Продължи" в долния десен ъгъл, за да продължиш натам.

  5. Прегледай данните, които виждаш - пакет за плащане, начин на плащане, за кого плащаш, каква е цената. Ако си съгласен с информацията, която виждаш, натисни "Вземи EasyPay номера си" в долния десен ъгъл.

  6. Готово! Плащането ти е потвърдено. Получаваш 9-цифрен номер на плащане за системата на СофтУни и 10-цифрен код за системата на EasyPay. Запиши си 10-цифрения код и отиди до най-близкото представителство от мрежата EasyPay и предостави уникалния 10-цифрен код, който си получил/а. Плащането през каси на EasyPay може да бъде осъществено от всяка една точка в България. За да намериш най-близкото гише до теб, моля провери тук.

  7. Осъществи плащането си на EasyPay каса, избрана от теб. Плащането ти ще бъде отразено в профила ти като "успешно".

  За да заплатиш за услуга - било то за изпит, курс, участие в конференция, първо трябва да имаш регистрция в сайта на СофтУни. След като си влязал в акаунта ти, кликни върху аватара ти в горния десен ъгъл на страницата. Ще се визуализира меню, от което да избереш "Заплащане". От тази страница ще можеш да избереш услугата, за която искаш да заплатиш, както и начина на плащане. В случая, че искаш да платиш онлайн с кредитна или дебитна карта, следвай тези стъпки:

  1. Първо, избери пакета на плащане (услугата, за която искаш да платиш), както и начин на плащане "Онлайн с кредитна/дебитна карта" от дропдаун менюто.

  2. Ако искаш да заплатиш за друг потребител на сайта, отбележете "Желая да заплатя за друго лице" и въведи потребителското му име в сайта на СофтУни. Ако искаш да заплатиш за себе си, просто не слагай отметка и не попълвай полето.

  3. Ако имаш код за ваучер (отстъпка), въведи кода, който си получил след като си попълнил данните по-горе. 

  4. Натисни "Продължи" в долния десен ъгъл, за да продължиш натам.

  5. Прегледай данните, които виждаш - пакет за плащане, начин на плащане, за кого плащаш, каква е цената. Ако си съгласен с информацията, която виждаш, натисни "Потвърди" в долния десен ъгъл.

  6. Ще бъдеш пренасочен към платежна страницата на обслужващата ни банка (ОББ), където да въведеш данните на кредитната или дебитната ти карта. Ако си регистриран в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode, се отварят автентикационна страница на твоята банка Издател, където въвеждаш паролата си за автентикация.

  7. При успешна трансакция (получена авторизация), ще се върнеш на сайта на СофтУни, където ще се визуализира трансакционна бележка, която е добре да разпечатиш или запазиш.

  8. Готово! Плащането ти е отбелазано като "успешно" в профила ти.

  Важно!

  Картите, с които можеш да платиш са MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY. Моля, обърни внимание, че твоята V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.

  Данните, които трябва да попълниш при плащане с карта, са 16-цифрения номер на картата, до кога е валидна, име на картодържателя, както и CVV (последните 3 цифри на гърба на картата).

  Парите при плащане с карта ще бъдат удържани след потвърждение (CAPTURE) от твоя страна.

  Забележка: Трансакционната валута при плащане с карта е Български лев (лв./BGN). 

  За да те предпазим от злоупотреба при плащане с Visa или MasterCard, ние предлагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации:

  - Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка.

  - Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2).

  - В допълнение, за идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че си регистриран да ги използваш.

  При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорени и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

  VISAV PAYMasterCard Maestro Verified by VisaMasterCard® SecureCode™

  Данните, които се събират при осъществяването на една покупка, са следните:

  - картови данни - Софтуерен университет в лицето си на търговец, няма достъп до тези данни. Те са достъпни само до обслужващата банка.

  - автентикационни данни - Софтуерен университет няма достъп до тези данни. Те со достъпни само до банката издадател.

  - клиентски данни - информация като имена, телефонен номер, и-мейл адрес (отнася се за кандидатите на SoftUni Digital) се събират с цел създаването на студентски профил и за осъществяване на връзка със студентите. Имената се ползват за сертификатите, които се издават. Всички тези данни се съхраняват с повишена сигурност и внимание от нас. СофтУни е регистриран администратор на лични данни към Комисия за защита на личнните данни (КЗЛД).