Учебен план - SoftUni Digital
Loading...

Учебен план

Учебният план на SoftUni Digital представлява специална селекция от курсове по дигитален маркетинг, насочени към усвояването на фундаментални знания и придобиването на практически умения, приложими във всяка сфера.

Всички успешно завършили безплатния курс Marketing Basics могат да продължат обучението си във Fundamentals Program, където ще преминат детайлно през всички основополагащи обучения в сферата на дигиталния маркетинг и ще натрупат достатъчно опит, за да развият успешен бизнес или да развият своята кариера.

Professional Program е последната част от учебния план, която предоставя избор между 3 професии за придобиване на професионални умения - Social Media Marketing Expert, Performance Marketing Expert и SEO & SEM, като всяка професия се състои от по 2 модула, а всеки модул комбинира в себе си 2. Формите на обучение в SoftUni Digital са присъствена и онлайн.

free

Marketing Basics

3 кредита 4 седмици

Fundamentals Program

Програмата се състои от най-ключовите обучения по дигитален маркетинг, благодарение на които ще натрупате фундаментални знания, практически умения и опит от водещите експерти в България.

36 кредита 6 месеца

Professional Program

Професионалните модули дават възможност за по-нататъшна квалификация и придобиването на специалност в най-търсените
дигитални направления.

Social Media Marketing
Expert
Social Media Marketing 21 кредита 4 месеца
Instagram Marketing
LinkedIn
Facebook Marketing Advanced
Creative & Content Marketing 24 кредита 4 месеца
Copywriting Secrets
Digital Creative
Content Strategy & Media Planning
Performance Marketing
Expert
Performance Channels 24 кредита 4 месеца
Google Ads Advanced
Amazon Ads
Facebook Marketing Advanced
Performance Automation & Optimization 21 кредита 4 месеца
Marketing Automation
Conversion Rate Optimization
Google Analytics
SEO & SEM
Expert
Search Engine Optimization 24 кредита 4 месеца
SEO Advanced: On-page SEO
SEO Advanced: Website architecture and Automations
Search Engine Marketing 21 кредита 4 месеца
Google Ads Advanced
Conversion Rate Optimization
Google Analytics
Marketing Basics
Как да кандидатствам?

Обучението в SoftUni Digital е подходящо както за напълно начинаещи, така и за хора с начален до среден опит в дигиталния маркетинг, както и собственици на бизнес. Всичко, което ти е необходимо, за да кандидатстваш е силна мотивация за развитие в света на дигиталния маркетинг. Курсът по Основи на маркетинга (Marketing Basics) е напълно безплатен, така че всеки да може да се включи.

Кандидатствай

Всичко, което трябва да направиш е да подадеш своята кандидатура за безплатния подготвителен курс Marketing Basics. Ако кандидатурата ти бъде одобрена, ще имаш възможност да се включиш в обучението, по време на което ще изучаваш основни бизнес и маркетинг концепции и модели. Курсът завършва с финален изпит, който е приемен за програмата.

Fundamentals Program
Как ще протече обучението ми?

Ако успееш да се справиш с изпита, ще можеш да продължиш обучението си във Fundamentals Program. Програмата ще ти даде възможност да преминеш през всички основополагащи сфери на дигиталния маркетинг, усвоявайки фундаментални практически умения. По време на всеки един от курсовете ще работиш над индивидуален практически проект, черпейки опит от най-изявените дигитални маркетинг експерти в България.

Professional Program
Какво следва след Fundamentals Program?

Всички желаещи ще могат да доразвият своите умения и да придобият професия в едно от 3-те най-търсените направления в дигиталния маркетинг. Участниците ще усвоят експертни знания и ще могат да стартират кариера, благодарение на специално селектираните курсове за напреднали, чрез които ще имат възможност да развият експертизата си на високо ниво, работейки върху реални бизнес казуси и използвайки най-иновативните похвати в дигиталния маркетинг.

Кариерно Съдейтвие
Дипломиране и кариерно съдействие

Участниците в програмата ще имат възможност да избират между 3 професии - Social Media Marketing Expert, Performance Marketing Expert и SEO & SEM Expert. За получаване на диплома за съответната професия, ще трябва да преминат успешно през всички задължителни модули за професията и да съберат определен брой кредити.
От кариерно съдействие могат да се възполват всички успешно дипломирали се курсисти, изразяващо се в безплатни консултации с кариерен специалист и директни препоръки за работа във водещи български и международни компании.

SMM Expert 84 кредита

Social Media Marketing Expert е една от най-търсените професии днес както в малки и средни бизнеси, така и в големи международни компании. Уменията, които трябва да притежава всеки "Ескперт социални мрежи" са свързани с изграждането на онлайн стратегия за водещите канали за комуникация с потребителите, създаване на рекламни кампании, анализ на аудиторията и управлението ѝ, създаване, развиване и оптимизиране на съдържание и други. Всичко, което трябва да научите, ще откриете в програмата на SoftUni Digital.

Performance Marketing Expert 84 кредита

Performance Marketing Expert е една от най-търсените професии в сферата на дигиталния маркетинг днес заради специфичния набор от умения, които изисква. Ролята и задълженията на един експерт в сферата са свързани с планирането, изграждането, имплементацията и оптимизирането на рекламни кампании в най-големите онлайн рекламни платформи. Това, което прави позицията още по-предизвикателна, е необходимостта от постоянно надграждане на знанията, за да останете в крак с честите нововъведения в рекламните платформи. Всичко необходимо, за да започнете успешна кариера в областта ще откриете в програмата на SoftUni Digital.

SEO & SEM Expert 84 кредита

Ролята на SEO & SEM експертите в дигиталния маркетинг е една от най-ключовите за успешното развиване на онлайн бизнес присъствие. Сред уменията нужни на подобен тип специалисти са имплементирането на серия от добри практики за извеждането на даден уебсайт на челните позиции в онлайн търсачки като Google, Bing и други. Уменията за създаване на печеливши рекламни кампании в Google също са неразделна част от професията. Всички техники и инструменти за постигането на тези ключови задачи ще намерите в програмата на SoftUni Digital.

Учебен план 2019/2020