Курс Digital Law - декември 2019 - SoftUni Digital
Loading...

Digital Law - декември 2019

За курса

В обучението “Digital Law” ще разгледаме основните принципи и правила в Дигиталното право, както практики по приложението му, които са необходими на съвременния професионалист в дигиталния маркетинг.
В рамките на курса ще се запознаем с основните сфери на правото, които засягат повечето съвременни дигитални професии – Защита на лични данни, Права на интелектуална собственост, Регулиране на електронната търговия и защита на потребителите и конкуренцията, Електронни доказателства и Електронна идентификация.
Ще се спрем и върху някои основни понятия на правото въобще, както и философията и етиката на дигиталната трансформация.
Курсът ще бъде полезен, тъй като ще ви даде поглед върху съществуващата правна регулация на дигиталната сфера, както и върху основните средства за ориентиране в правната регулация и прилагане на правилата на практика.

Умения, които ще придобиеш

 • Усвояване на основните принципи и правила на дигиталното право в България/ЕС
 • Основни умения за ориентиране в правна материя
 • Основни умения за разпознаване, събиране и използване на електронни доказателства
 • Откриване и прилагане на източници на право. Алгоритми за решаване на казуси
Теми

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е предназначен за професионалисти в сферата на дигиталния маркетинг и продажби, софтуерни и уеб разработчици, както и предприемачи в електронната търговия. Курсът не е подходящ за юристи, които търсят специализация по Право на информационните и комуникационните технологии.

Кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 1 декември 2019. Обучението стартира на 3 декември и завършва на 19 декември.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на бутона "ЗАЯВИ УЧАСТИЕ" и следвайте стъпките. Записването става след успешно плащане. 

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19:00 до 22:00 ч. в зала Pixel в сградата на SoftUni.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена , или в онлайн форма на обучение:

 • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. Ще имате и възможност лично да контактувате с лектора, когато срещнете затруднения.
 • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и ще имате възможност да предавате своите домашни за проверка.
Certificate

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?


Изпитът ще се проведе под формата на курсов проект, който всеки курсист ще има възможността да предаде за оценяване. Желаещите да се явят на изпита, ще получат официален сертификат от SoftUni Digital, ако изкарат оценка над Много добър (5.00). Certificate

SoftUni е лицензиран учебен център по Закона за професионалното образование и обучение. След всеки успешно преминат курс с оценка над Мн. добър 5.00  курсистите получават държавно признато „Удостоверение за професионално обучение, както и приложение, валидно на територията на целия Европейски съюз.

Колко струва обучението в курса?

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване за курса

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до онлайн ресурси: live стрийминг, видеа от учебните занятия, презентации, допълнителни материали 
 • Достъп до затворена Facebook група с участниците в курса и лектора
 • Възможност за задаване на конкретни въпроси към лектора на живо
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
190лв.
Онлайн

Записване за курса

 • Достъп до онлайн ресурси: live стрийминг, видеа от учебните занятия, презентации, допълнителни материали 
 • Достъп до затворена Facebook група с участниците в курса и лектора
 • Възможност за задаване на конкретни въпроси към лектора през платформата sli.do
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
170лв.
quality-guaranteed

SoftUni ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до третото занятие на курса (10 декември). 

Преподавател

GGlawGospodinov avatar
Димо Господинов
Димо Господинов е адвокат в София, основател и управляващ съдружник в Адвокатско дружество "Господинов и Генчев" (GGlaw). Сертифициран експерт по защита на данните в ЕС (CIPP/E) и управление на системи за защита на данните (CIPM), както и Fellow of Information Privacy (FIP) към Международната асоциация на професионалистите в областта на личните данни (IAPP). Специалист по електронни доказателства в гражданския процес. Близо 10 години работи в сферата на процесуалното представителство и консултации за бизнеса във връзка с корпоративно, интелектуално и потребителско право, както и защитата на данните и информацията. Член на Управителния съвет на „Институт за етика и аналитика на данните“.