Conversion Rate Optimization - юни 2019 Курс Conversion Rate Optimization - юни 2019 - SoftUni Digital
Loading...

Conversion Rate Optimization - юни 2019

11 юни 2019 2 седмици 6 кредита

За курса

Обучението обхваща методи и начини за увеличаване на реализациите на вашия дигитален бизнес. Ще бъдат показани различни тактики и принципи, които могат да доведат до повече приходи и реализации. Чрез този курс ще придобиете практически умения за установяване на “течове” по конверсиите.

Ще се придобият знания за това какво представлява Conversion Rate Optimization, как се създават алтернативни версии на ваша страница и как се използват данните от тези експерименти. Ще бъдат и засегнати възможностите за ползване на Google Analytics, Google Optimize и други.

Лекциите са съчетание от практически съвети, дискусии и придобиване на нужната гледна точка за оптимизиране на реализациите. Ще бъдат разгледани различни инструменти, похвати и тактики с цел получаването на максимално детайлна и конкретна информация, която е нужна за повече конверсии и ефективност на вашите бизнес процеси.

Умения, които ще придобиеш

 • Методи за оптимизация на конверсиите
 • Как да настроиш и работиш с Google Optimize
 • Тактики за увеличаване на реализациите
 • Как да анализираш резултатите от експериментите
 • Проверка на данните от системите за уеб анализ
 • Формирана на хипотези за увеличение на приходите
Теми
 • Какво представлява Conversion Rate Optimization?

  В тази лекция ще обсъдим защо вашият сайт се нуждае от оптимизация. Как да намираме “течове” в конверсиите и какви приоритети трябва да си зададем, за да можем да оптимизираме процента на реализации. Ще научим какви проверки можем да правим на данните от сайта и защо не можем да им се доверяваме на 100% преди да сме ги проверили.


  Дата: 11-ти юни, от 19:00 - 22:00, зала Experience Lab

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Загуби на конверсии и формиране на хипотези

  В тази лекция ще обсъдим количествените и качествените методи за оптимизация на реализациите. Количественото изследване означава едно по-дълбоко гмуркане във вашия анализ. Това е едно задължително условие за оптимизиране на реализациите. Качественият метод обаче може да ви даде много по-реални и важни данни за вашия бизнес. Ще научите защо е важно да имате обратна връзка от вашите потребители и как трябва да събираме тези данни.


  Дата: 13-ти юни, от 19:00 - 22:00, зала Inspiration Lab

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Стратегии и тактики за конвертиращ дизайн

  В тази лекция ще научите какви принципи и стратегии може да се използват за основа на добрия дизайн. Какви показатели и тактики са ви нужни, за да създадете начална страница, която конвертира. Ще разгледаме различни примери и успешни практики. Ще поговорим за различни варианти, които биха приближили вашите потребителите до целта ви за реализация.


  Дата: 18-ти юни, от 19:00 - 22:00, зала Experience Lab

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Създаване на експерименти с Google Optimize

  В тази лекция ще научим как да създаваме алтернативна версия на наша страница, върху която да правим различни експерименти. Как да проследяваме поведението на потребителите при различните варианти. Как да обработваме тези данни и да използваме максимално статистиките, които получаваме.


  Дата: 20-ти юни, от 19:00 - 22:00, зала Inspiration Lab

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Изпит

  Финалният изпит представлява практически проект, който трябва да предадете не по-късно от 23 юни (неделя) до 23:59:59 ч.

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е подходящ за начинаещи и средно напреднали в дигиталния маркетинг и уеб анализа.

Кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 9 юни 2019. Обучението стартира на 11 юни и завършва на 20 юни.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на бутона "ЗАЯВИ УЧАСТИЕ" и следвайте стъпките. Записването става след успешно плащане. 

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19:00 до 22:00 ч., като за конкретните зали в сградата на SoftUni, вижте информацията за съответната лекция в раздел "Теми".

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. Ще имате и възможност лично да контактувате с лекторите, когато срещнете затруднения.
 • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.
Certificate

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Изпитът ще се проведе под формата на курсов проект, който всеки курсист ще има възможността да предаде за оценяване. Желаещите да се явят на изпита, ще получат официален сертификат от SoftUni Digital, ако изкарат оценка над Много добър (5.00). 

Има ли допълнителни изисквания?

Препоръчително е да имате собствен сайт, на който да упражнявате наученото.

Колко струва обучението в курса?

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване за курса

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до онлайн ресурси: live стрийминг, видеа от учебните занятия, презентации, допълнителни материали 
 • Достъп до затворена Facebook група с участниците в курса и лекторите
 • Възможност за задаване на конкретни въпроси към лекторите на живо
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
180лв.
Онлайн

Записване за курса

 • Достъп до онлайн ресурси: live стрийминг, видеа от учебните занятия, презентации, допълнителни материали 
 • Достъп до затворена Facebook група с участниците в курса и лекторите
 • Възможност за задаване на конкретни въпроси към лекторите през платформата sli.do
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
160лв.
quality-guaranteed

SoftUni ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до второто занятие на курса (13 юни). 

Преподаватели

m.zhelyazkov avatar
Мартин Желязков е SEO специалист и икономист по образование. Има дългогодишен опит в SEO оптимизацията на онлайн магазини, както и на корпоративни сайтове. Работата му главно е насочена към постигането на резултати по ключови показатели за развитието на всеки един бизнес. В свободното си време обича да чете и да пише публикации на теми свързани със SEO оптимизацията и дигиталния маркетинг.

Работи в агенция за дигитален маркетинг Netpeak, където фокусът му е насочен към оптимизацията и развитието на едни от най-големите дигитални бизнеси в България.
LinkedIn
simeon.emanuilov avatar
Симеон Емануилов
Симеон Емануилов е Senior SEO специалист  и програмист с дългогодишен опит. Има дългогодишен опит в сферата на уеб програмирането, разработвайки различни решения за онлайн магазини и уеб сайтове.
Професионалните му интереси са в сферата на техническото SEO, автоматизация на процесите и обработка на големи количества информация с Python и R. Допълнително се занимава с разработка на полезни SEO инструменти, които улесняват процеса на анализ. Лектор е на специализирани събития в България като някои от тях са: SoftUni SEO обучението, OA Conf, Indit BlackHat Conference и др.
В последните две години работи като SEO специалист в Netpeak, една от най-големите онлайн маркетинг агенции в Източна Европа. Там работи по едни от най-големите български сайтове, онлайн магазини и новинарски портали.
LinkedIn