GDPR - от подготовка до изпълнение Курс GDPR - от подготовка до изпълнение - SoftUni Digital

GDPR - от подготовка до изпълнение

23 април 2018 2 седмици 6 кредита

За курса

Ние от SoftUni Digital създадохме курса „GDPR – от подготовка до изпълнение“, за да хвърлим светлина върху всички гледни точки що се отнася до новите промени в Закона за защита на личните данни. За целта поканихме топ експерти от всички области засегнати от промените. Сред лекторите са юристът Петър Петров, който ще разкаже повече за Общ регламент за защита на данните, Александър Марков ще хвърли светлина върху Google екосистемата, Иван Пантелеев върху дигиталните активи, а Ленко Йорданов към социалните мрежи. Сред лекторите, които ще се включат в обучението са Зоя Василева Digital Sales Manager , Btv Media Group, Ани Великанова– бранд мениджър на OLX и Георги Малчев - управляващ съдружник в xplora.bg.

Регламент 2016/679 ( Общ регламент за защита на личните данни – GDPR) ще започне да се прилага от 25 май 2018 г. Той представлява най-мащабната промяна в европейското законодателство в областта на защитата на личните данни от 20 години насам. GDPR изцяло реформира и заменя действащите правила и изисквания в сферата на защита на личните данни. Целта на курса е да запознае аудиторията с новите моменти, които Регламента налага и да даде отговори на някои ключови въпроси, които да подпомогнат практическото прилагане на Общия регламент.  


Курсът също така цели да разясни и редица нови задължения към администраторите на лични данни, както и какви стъпки е необходимо да предприемете, за да отговаря бизнесът ви на новите изисквания. Регламентът засяга всички организации, които имат достъп и обработват лични данни на клиенти, работници и служители, доставчици и др. Практически това засяга всички бизнеси.

Умения, които ще придобиеш

  • Kакви са новите моменти в областта на защитата на личните данни, въведени с GDPR
  • Oсновни понятия, действия, процеси, задължения и отговорности в процеса по събиране, обработка, съхранение и трансфер на лични данни
  • Kакви са новите правни възможности пред гражданите да упражнят правата си
  • Kак да анализираш процесите по събиране, обработка, съхранение и трансфер на лични данни в организацията, която представляваш
  • Kаква е ролята на длъжностното лице по защита на данните
  • Новите задължения, които GDPR въвежда за администраторите и обработващите лични данни

Теми

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е насочен към всички, без значение от това дали притежават собствен бизнес, т.е. дали са администратори на лични данни или представляват такива организации, а също така към хора, които проявят интерес към материята. 

Кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 21 април 2018. Обучението стартира на 23 април и завършва на 3 май.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на бутона "ЗАЯВИ УЧАСТИЕ" и следвайте стъпките. Записването става след успешно плащане. 

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всеки понеделник и четвъртък от 19:00 до 22:00 ч. в зала Knowledge в сградата на SoftUni.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

  • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. Ще имате и възможност лично да контактувате с лектор или асистент когато срещнете затруднения.
  • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.
Certificate

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Изпитът ще се проведе под формата на курсов проект, който всеки курсист ще има възможността да предаде за оценяване. Желаещите да се явят на изпита, ще получат официален сертификат от SoftUni Digital, ако изкарат оценка над Много добър (5.00). 

Колко струва обучението в курса?

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване за курса

  • Присъствие на всички учебни занятия
  • Достъп до онлайн ресурси: видеа от учебните знятия, презентации, допълнителни материали 
  • Явяване на изпит и издаване на сертификат
240 лв.
Онлайн

Записване за курса

  • Достъп до онлайн ресурси: видеа от учебните знятия, презентации, допълнителни материали 
  • Явяване на изпит и издаване на сертификат
190 лв.
quality-guaranteed

SoftUni ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до третото занятие на курса (26 април). 

Преподаватели

PetarPetrov80 avatar
Петър Петров е правоспособен юрист.  Професионалните му интереси са в сферата на гражданско-правните отношения (обществени поръчки, трудово право, право на интелектуалната собственост и др.). Освен специалност Право е завършил и Публична администрация. Професионалният му опит е преминал почти изцяло в обучителни институции. Първоначално, в периода 2002 - 2003 г. се е занимавал с обучение по право на Европейския съюз в "Център за обучение на магистрати" - неправителствена организация, занимаваща се с обучение и текуща квалификация на магистрати и съдебни служители. От 2004 до 2017 г. е работил на различни позиции в Националния институт на правосъдието (www.nij.bg), в т. ч. - началник отдел и главен юрисконсулт. От средата на 2017 г. работи като "Мениджър обучения" в Европейското училище по принудително изпълнение (ЕУПИ) - обучителна институция към Камарата на частните съдебни изпълнители (www.ese-bg.eu). Участвал е  в разработването на информационно-разяснителната и обучителна кампания на ЕУПИ във връзка с предстоящото влизане в сила на Регламент 2016/679. 
zoya_vasileva avatar
Зоя Василева
Зоя Василева, Digital Sales Manager , Btv Media Group е с над 15 години опит в сферата на рекламната комуникация и маркетинга, придобила страхотен опит от водещи компании на нашия пазар като Sarantis Bulgaria, Economedia, Btv Media Group. Развива се в областта на медийното планиране , купуване, стратегии, дигитална трансформация, интернет продажби, крос-медийна комуникация.
Съосновател е на дигитална рекламна агенция Delta Digital, както и член на УС на IAB Bulgaria.
Като възпитаник на Kellstadt School of Business, DePaul University, IL и професионалната й квалификация има възможност смело да прилага международно ноу-хау на локален пазар с имплементиране на глобалните тенденции и иновации в дигиталната ни реалност. Теми , като GDPR, programmatic ,coalition for better ads са част от работното й всекидневие.
gmalchev avatar
Георги Малчев е управляващ съдружник в xplora.bg – агенция за интегриран дигитален маркетинг със слоган Human digital. За по-малко от две години от създаването на агенцията нейни клиенти за целия си дигигален маркетинг са Walmark, Whirlpool, Toyota, Medix, Easycredit, Activia, Primex и други. Клиенти за част от услугите са Coca Cola Hellenic, Samsung, Microsoft, Nestle, Telus и други над 40 компании. Георги притежава огромен бизнес и маркетинг опит, както стратегически, така и тактически – като управленски консултант, оперативен директор, директор бизнес развитие в компании и големи холдинги. Преди да създаде агенцията оглавяваше дигиталния маркетинг на Мтел. Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет. Завършил е executive MBA към Американския университет. Георги често е член на журита за награди за дигитален маркетинг, както и модератор и панелист на форуми за мениджмънт, маркетинг и реклама. Георги е избран за член на Управителния съвет на IAB Bulgaria за 2016, и преизбран през 2017. 
LinkedIn