Курс SEO & Analytics - юли 2020 - SoftUni Digital
Loading...

SEO & Analytics - юли 2020

13 юли 2020 4 седмици 6 кредита

За курса

Обучението има за цел да предостави синтезирана информация за съвременната оптимизация на сайтове за търсачки. По време на курса ще придобиете знания върху ключови моменти от SEO-то, започвайки от основна информация като семантично ядро на ключови думи, начини и инструменти за намирането им, структуриране на събраните данни и съставяне на content план. Курсът ще се съсредоточи върху инструментите за работа при SEO, техническия одит на сайт и Google Search Console, както и основите на уеб анализа

Умения, които ще придобиеш

 • Усвояване на принципите за работа на търсачките
 • Умения за изготвяне на технически одит
 • Анализ на търсенето
 • Работа с Google Search Console
 • Работа с отчети в Google Analytics
 • Анализ резултатите от маркетинг кампании
Теми
 • Ресурси

  Презентациите ще се водят на български език, а информацията в слайдовете ще бъде на английски. Причината за това са английските термини, използвани в практиката, които са непреводими на български или преводът им не се използва в бизнеса.
 • Въведение във Уеб

  Обща информация как работят сайтове, хостинг, работа с файлова система и база анни. Основни необходими навици за начинаещ SEO специалист.

  Дата: 13 юли, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Въведение в SEO

  Обща информация за работата на търсещите машини: обхождане, индексиране, класиране. Какво е SEO, какви задачи решава. Въведение в курса, информация за работа по проекта, структура на домашните. 


  Дата: 16 юли, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Семантичен Анализ

  Семантика, семантично ядро, инструменти за събиране на семантика. Типове търсения. Изграждане на структура въз основа на семантика. Разписване на мета данни и проверката им. 


  Дата: 20 юли, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Съдържание за Уеб и SEO

  Типове страници и мета данни за тях, създаване на SEO текстове, Инструменти и проверка на съдържание, Канибализация, KAP  


  Дата: 23 юли, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • On-page SEO

  Списък с технически фактори за класиране на сайтове. Инструменти за работа, технически одит на сайт. 


  Дата: 27 юли, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • SEO Инструменти

  SEO инструменти (netpeak spider, netpeak checker, screaming frog, similarweb, serpstat tool, web archive, google sheets и други)  


  Дата: 30 юли, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Off-page + Google SEO

  Външна оптимизация (Off-Page SEO). Качествена линк маса, показатели на домейна, показатели на страниците, видове линкове. Откъде да получим линкове? Практика и инструменти за анализ. Какво е Local SEO, Google My Business, кои са предимствата му и какви са особеностите при използването му. Ще се обърне внимание на ефекта от потребителските отзиви и информацията в SERP и Google Maps.  


  Дата: 3 август, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Въведение във Уеб Анализа

  Кратка история на уеб анализа, основни метрики и показатели, проблемите и задачите, които решава уеб анализа. Преглед на основни отчети в Google Analytics.  


  Дата: 6 август, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Сегментации, Цели и Отчети в Google Analytics

  Сегментирани и проследяване на трафика и реализациите.  


  Дата: 8 август, от 19:00 - 22:00 в  зала Inspiration

  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

 • Изпит

  Финалният изпит е съставен от две части - практически проект (90% от оценката) и теоретичен изпит (10% от оценката). 

  Практическият проект трябва да предадете не по-късно от 16.08(неделя) до 23:59:59 ч. 

  Теоретичният изпит ще се проведе от 10:00 ч. на 15 август до 22:00 ч. на 16 август


  Ресурси от темата

  Още няма материали за тази лекция

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е подходящ за начинаещи, както и за всички, които имат начален или среден опит с маркетинга. 

Кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 11 юли. Обучението стартира на 13 юли и завършва на 6 август.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на бутона "ЗАЯВИ УЧАСТИЕ" и следвайте стъпките. Записването става след успешно плащане. 

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат онлайн всеки понеделник и четвъртък от 19:00 до 22:00 ч.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да се запишете в онлайн форма на обучение, където ще имате достъп до live streaming обучение в реално време, както и до видео записите и учебните материали от курса.

Certificate

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Обучението завършва с изпит върху взетия материал, който се състои от: 

 • Практически проект
 • Тест

Желаещите да се явят на изпита, ще получат официален сертификат от SoftUni Digital, ако изкарат оценка над Много добър (5.00).

Преразглеждане на оценките може да се заяви в рамките на 20 календарни дни от публикуването на протокола на курса. След това оценките остават окончателни.


Certificate

SoftUni е лицензиран учебен център по Закона за професионалното образование и обучение. След всеки успешно преминат курс с оценки на изпитите по теория и практика над Среден (3.00) курсистите получават държавно признато „Удостоверение за професионално обучение“, както и приложение, валидно на територията на целия Европейски съюз. Изискванията за получаване на “Удостоверение за професионално обучение” можете да разгледате ТУК.

Колко струва обучението в курса?

Форма на обучениеВключваЦена
Онлайн

Записване за курса

 • Достъп до виртуална класна стая и обучение в реално време
 • Доживотен достъп до учебни ресурси и видеа от учебните занятия
 • Достъп до затворена Facebook група с курсистите и преподавателите
 • Издаване на сертификат и удостоверение при покриване на изискванията
170лв.
quality-guaranteed

SoftUni ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до третото занятие на курса (20 юли). 

Преподаватели

netpeak avatar
Геннадий Воробьов
Геннадий е Co-Founder & CEO на Netpeak Bulgaria – резултатно-ориентирана агенция за дигитален маркетинг, част от Netpeak Group. Екипът на агенцията е фокусиран да изпълнява мисията си да генерира печалба за малкия, средния и големия бизнеси в България и в чужбина, да развива пазара технологически и икономически, да създава нови кадри и с примера си да вдъхновява околните да бъдем проактивни граждани.

Организатор на ежегодната конференция за дигитален маркетинг Online Advertising, основател на безплатна платформа за развитие на малкия бизнес Netpeak Cluster.
LinkedIn
m.zhelyazkov avatar
Мартин Желязков
Мартин Желязков е SEO специалист и икономист по образование. Има дългогодишен опит в SEO оптимизацията на онлайн магазини, както и на корпоративни сайтове. Работата му е насочена главно към постигането на резултати по ключови показатели за развитието на всеки бизнес. В свободното си време обича да чете и да пише публикации на теми свързани със SEO оптимизацията и дигиталния маркетинг.

Лектор в Softuni Digital в курса по SEO, SEO Advanced и Conversion Rate Optimization. Работи в агенция за дигитален маркетинг Netpeak, където фокусът му е насочен към оптимизацията и развитието на едни от най-големите дигитални бизнеси в България.
LinkedIn
donchev77 avatar
Борислав Дончев
Борислав е собственик на успешен бизнес, функциониращ офлайн и онлайн. От 2019 година става част от екипа на Netpeak Bulgaria, като SEO специалист. Водил е лекции и семинари за SEO, бизнес развитие и маркетингови стратегии.

Професионалното развитие на Борислав търпи голям ръст след успешното му завършване на цялостната програма по дигитален маркетинг в SoftUni Digital. Той е част от множеството успешни истории на SoftUni.
momagali avatar
Методи Каназирски
Методи Каназирски е завършил “Компютърни Науки” в Университета на Лийдс в Англия. Преди да завърши е работил в “Big Data” отделът на Marks & Spencer в Лондон, а след това е работил като бек енд програмист в София.

В момента се занимава със SEO и е част от екипа на Netpeak България. Любимата му част е техническата оптимизация, автоматизацията на процеси и на анализ и обработка на голямо количество данни.